08 mayo 2007

Museu PergamonL'ùltim dia d'estada a Berlin, l'Eva i jo vam anar a voltar per la ciutat i vam anar cap al Museu Pergamon. El museu te una col.lecció d'antiguitats clàssiques com la porta d'Ishtar o el altar de Pergamo i també peces de l'antic orient mitjà i a la part de d'alt peces d'art islàmic. No sabiem ben be on entravem, saps que es de historia i que hi ha aixo i alló, però no t' imagines com és, i una vegada entras ja flipas.
El altar de Pergamo,(Turquia) és la primera exposició que veus quan entras i flipas de lo heavy que es! Una macrosala amb l'es escales de l'entrada a un gran temple i seu enorme fris gairebe reconstruit sencer, de nosequants metres de llarg, amb tot de representacions dels deus i les seves batalles. El va manar construir un monarca "zumbat" de l'época per conmemorar una batalla de debó i retre-li homenatge als deus. IMPRESSIONANT.
També hi ha una porta d' Ishtar!!, concretament la porta nord, és una de les 8 que tenia la ciutat de Babilònia, plena de lleons alats, dracs, ple de teselas blaves... A més, com vas amb un xivato de guia en castellà pues et va explicant totes les representacions del fris. Una meravella.
I a part d'això, que no es poc, també hi ha un estàtua d' Atenea de 4 metres d'alt, escultures de lleons alats asiris, la piedra Rosetta!!, i jo que pensava que només estava als llibres, que ignorant.

Aquestes fotos son de tot el mueseu en general. La part islàmica també es una passada, inclosa una habitació d'una princesa tallada sencera en fusta i policromada increïblement. Papirs i poemes antics i ceràmiques i joies que li treurioen la son a mes d' un.

Ho torno a dir, una passada. S'ha de veure.

No hay comentarios: