10 julio 2006

Berlin - Juliol de 2006
















Son les 18.00h i arribem a Berlin. Tenim que agafar un autobus a l'estacio i ja estarem a casa, on l'Eugènia esta ja esperant-nos. No ens costa gaire arribar a puesto i Eugenia ens obre la porta de l'edifici que està de puta mare encara que per fora no ho sembli. Prenem un got d'aigua i volem ja, sortir a coneixer la ciutat, pero se'ns fa tard i anem a parar a un bar jugadors de hockey gel tot ple de posters i copes i medalles, i una cambrera mig entonada que no ens donas de sopar perque nmes te cervesa... tipic. Al dia seguent, per cert el Xavi arriba aquesta tarda, ja sortim a passejar i fem un "free tour" per la ciutat, que resulta que no es "free", pagues la "voluntad" i ens posem xops de dalt a baix, pero ens es igual..sic. Berlim la creuarem des de Charlottenburg fins a la porta de Brandemburg. Be nomes la part occidental del centre. Un centre relatiu ja que la ciutat es enorme. Ens endinssem a l'interminable parc Tiergarten fins arribar a la porta de Brandemburg. 20 min. llargs. Allà, amb un guia xilé fem el tour passejant i mollant-nos per tot Berlin, davant de les restes del Mur,el Check Point Charlie, el memorial als jueus, l'academia de belles arts, el parlament... un mogollon d'edificis.
Des d' aqui passejant per les antigues universitats, la mes estranya esglesia catolica i el teatre mes antic d'Europa fins gairebe l'Alexander Platz. Tota l'estona es pot veure el contrast, sempre evident a la ciutat, entre les bovedes verdes de les esglesies amb el bronze envellit i les transparencies dels vidres als mes moderns edificis de la ciutat, com per exemple el de l'arquietecte madrileny Calatrava al riu Spree. Passem davant del Museu d'Art Contemporani i ens arribem fins al riu. L'Spree rega la ciutat amb uns canals al mes pur estil amsterdanenc. Hi fem una visita. Es un riu cabdalòs i d'aigues fosques, pero ple de vida al seu voltant. Boscos i jardins arriben fins a la vora del riu, on podem descansar i prendre una cervessa i fins i tot un mojito, passant per una cachasa o un rom. Tens de tot el que vulguis i més.















La ciutat es un aparador i s'exhibeix sense cap por. Es un museu obert les 24h, és un buffet lliure. És un xec en blanc al portador(al turista).
Tres vegades(com a minim)més gran que Barcelona, Berlin es un sistema nerviòs ple de ramals diferents que es poden visitar a peu o en bicicleta, en autobus o en cotxe, en metro, u-bahn o s-bahn, i fins i tot en barco. Encara que, pedalar en el nostre cas va ser la millor opció.